Alçıpan Çeşitleri ve Ölçüleri

Alçıpan profiller çoğu alanda kullanımı sağlanan aynı zamanda inşaatin belkemiği olarak da bilinen bir sisteme sahiptir. Sağladığı avantajlar kullanıldığı alanda ürün fiyatlarının maliyetinin en aşağı durumda olması ve kalite olarak kullanılması önerilen ürün portföyünden oluşur. 

Kullanım kalitesi olarak iyi bir konumda olan alçıpan profiller içerisinde barındırdığı pH değeri sayesinde bakteri üretimini engeller aynı zamanda kokma ve küflenme gibi durumları engellemeyi sağlamaktadır.

 Çokca yapılan araştırmalar sonucu yangına dayanıklılığı gözlemlenerek kanıtlanmıştır. Yapılan araştırmalar sonucu yangına dayanıklılık süresi yarım saat olarak belirlenmiştir. Yapılar inşaat konumundayken , yapılarda kullanılan alçıpanlar yangını korumak amacıyla kaplanabilir. Bunun yanı sıra bazı doğal afetlere karşı dayanıklılık göstermektedir. Depreme karşı dayanıklılık gösteren alçıpan içerisinde bulunan esneklik sayesinde , kuvvetli bir sağlamliğa sahiptir. Esnek olmasıyla birlikte aynı zamanda hafif de bir yapıya sahiptir. 

Kısaca deprem ve yangına karşı koruma sağlayan alçıpanlar konut , endüstriyel yapılar , okullar v.b. çoğu alanda kullanımı artı değer kazandırır. Böylece Çeşitli yapılarda bulunan alçıpanlar yangın ve depreme karşı üstün koruma sağlayarak tercih edilenler listesinin en üst kısmında yer almayı başarmıştır.

Çeşitlerin arasında bulunan alçıpanlar su damlacıkları ortamda bulunan nem seviyesini dengede tutmaya yarayan sisteme sahiptir. Özellikle tercih edilme sebeplerinden biri olan alçıpan paneller ses yanı sıra aynı zamanda ısı yalıtımı da sağlamaktadır. Böylelikle diğer yalıtım malzemelerine oranla daha az masrafa girmiş oluyorsunuz. İnce bir yapıya sahip olan alçı paneller alanlanlarınızda küçülme meydana getirmez. 

Kolay montaj avantajı aynı şekilde demontaj özelliğine de sahiptir. Günümüzde yapılan çoğu yapıda kullanımı sağlanmaktadır. Çokça avanta alanını kaplayan alçıpanlar istenilen ölçüler doğrultusunda kolayca kullanımını sağlayacağınız yapıda üretimi sağlanmaktadır.

 

Alçıpan Ölçüleri

Alçıpan profiller kullanılan alana uygun şekilde boyutlandırma avantajı sağlamaktadır. Sipariş üzerine üretimi yapılan asma tavanlar istenilen ölçü doğrultusunda üretilmektedir. Sipariş esnasında alınan boy ve genişlik ölçüleri baz alınmaktadır. Genel ölçü değerleri 6 mm ve 18 mm arasındadır. Üretim genel ölçü birimlerine uygun şekilde üretilmektedir. Genişlik ölçüleri ise isteğe bağlı kalınarak genel ölçü birimine uyacak şekilde 120 cm ile 125 cm arasında üretimi sağlanmaktadır. Kenar alanlarındaki ölçü biriminde de değişiklik gösteren alçıpan paneller kenar şekilleri olarakta ölçülendirmede değişim göstermektedir. Pahlı , yarım yuvarlak veya küt olarak şekillendirme özelliğine sahiptir. Ölçülendirme sistemi , kullanılan alanların ölçü birimine uygun şekilde üretimi sağlanan alçı paneller  suya dayanıklı , ısıya dayanıklı ayrıca suya ve ısıya dayanıklı şekilde üretilmektedir. Bü dayanıklılık seviyesi fiyatlandırma farkı ile satışa sunulmaktadır. 

Asma Tavan Profilleri

Tavan U Profili

Tavan C Profili

Bölme Duvar Profilleri

Duvar U 50 Profil

Duvar C 100 Profili

Duvar C 50 Profili

Duvar U 100 Profili

Duvar C 75 Profili

Duvar U 75 Profili

WhatsApp Destek
💬 Yardım ister misiniz?
Merhaba, 👋
Yardımcı olmamızı ister misiniz?