Alçıpan Profil Çeşitleri

Alçıpan profil alçı levhanın bütün kenar bölmelerin şahsi kartonlarla sarmalanması sonucu, dokusu olan ve pürüzü bulunmayan plakalardır.Alçıpan duvarların ve tavanların yapısı içinde kullanılır ve ayrıca duvar köşelerinin pürüzsüz bir şekilde durması içinde kullanılıyor. 

  • Kolay mantajı olduğundan işlem hızlı şekilde hallediliyor.
  • Alçıpan profil bölme duvar yapımda geniş alan kaybına neden olmaz.
  • Yapıtta bulunan çirkin görseli(tesisat)ortadan kaldırır.
  • Alçıpan profil yapıtların yapımında kullanılır.Hafif olmasın nedeniyle deprem sırasında binanın daha esnek olmasını sağlar.
  • Yüksek bir PH değerine sahip olan alçıpanlar. Bakteri üretmezler ve ekonomiktir
  • Alçı levha (alçıpan) bölme duvarda m2’ye düşen yük: 35 kg/m2
  • Tuğla duvarda m2’ye düşen yük: 300 kg/m2
  • Alçıpan duvar bölme esnekliği sayesinde dinamik etkilere karşı dayanıklıdır.
  • Yapılan yapıların projesine göre istenilen boylarda profil üretimi yapılmaktadır.
  • Alçıpan profil bölme duvarla ses, ısı ve yangın izolasyonu sağlanır.

Alçıpan profil çeşitleri üç şekilde inceleniyor. Bunlar;

1.Alçıpan U Profili

Alçıpan U profil alçı levha duvar bölmelerinde, tavanlarda ve duvar giydirme işlemlerinde kullanılıyor .Bu işlemlerin yapısında kullanılan alçıpan U profili galvanizli çelik sac profillerinden üretiliyor.Ölçü sistemleri ile yapılan bu profiller taşıyıcı görevi görüyor.Bu levhalar duvar bölmelerin ve profillerin dengede durmasını sağlıyor.

2.Alçıpan Z Profili

 Alçıpan Z profilleri, kullanımından ve bulundurduğu avantajdan dolayı en çok kullanılanlar arasındadır.İnşaat sektöründe vazgeçilmezler arasında olan Alçıpan Z kullanım yerlerine ve kullanım alana göre hem boyutsal hem de özellik olarak farklılık göstermektedir.Genellikle ölçü ile yapılan bu profiller sipariş üzerine üretiliyor.İstenilen boyutlara ve kenar kıvrım özelliklerine göre yapılmaktadır.Modern dönemde kullanımı yaygınlaşan bu profiller yaygınlaşmada hızlı şekilde ilerlemektedir.Suya ve ısıya dayanıklı yapıları vardır.Ayrıca devrem gibi doğa olaylarında esneklik sağlar.

3.Alçıpan C Profili

Çok fazla kullanımı mevcut olan alçıpan C profili tasarım konusunda üstün özellikler sunarak farklı farklı şekilde boyutlandırılır.Delikli profil diyede adlandırılabilir. Delikli profil denmesinin sebebi, üretim hatları ve yüksek teknolojili projelerde kullanılmasından kaynaklıdır.Üretimi özel olarak yapılan bu ürünler, profil üzerinde istenilen boy ve ölçülerde kullanılabilir. Ekstra büküm özelliği sayesinde insanlar tarafından sıkça tercik edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

WhatsApp Destek
💬 Yardım ister misiniz?
Merhaba, 👋
Yardımcı olmamızı ister misiniz?