Alçıpan Asma Tavan Nasıl Sökülür?

Alçıpan asma tavanlar kullanmaktan sıkıldığınız veya eskimiş, yıpranmış alçıpan asma tavanlarla hem ambiansı değiştirirken hemde deforme olan eski tavanları yenilemiş olursunuz. Alçıpan asma tavan sökmesi , takımı gibi kolay yolları mümkündür. Gelin hep birlikte asma tavan nasıl sökülür inceleyelim :

Öncelikle dikkat etmemiz gereken ilk unsur güvenliği sağlamaktır. Güvenliğinizi sağlayan unsurları yerine getirdikten sonra işleme başlayabilirsiniz. Hadi söküm işlemine başlayalım.

Güvenlik

İşe başlarken bir merdivenden yardım almanız güvenliğiniz için önemli unsur taşımaktadır. Merdivene sağlamca tutunun ya da birinden yardım alabilirsiniz. İşlemlerden önce elinize eldiven takmanız oluşabilecek hasarlardan korunmuş olursunuz. Alçıpan asma tavanı sökerken ağırlığını da göz önünde bulundurarak işleme başlayın. Çok fazla ağır olmamakla birlikte hafif bir yapıya da sahip olmayan asma tavanlar dikkatli ve  yavaş hareketlerle asma tavanı yukarı doğru itiğiniz takdirde tavan hafif gevşemeye başlayacaktır. Gevşeyen tavanı yavaşça aşağı doğru çevirin. Çıkan tavanı güvenli bir şekilde yere indirebilirsiniz.

Devreler ve Borular

Alçıpan asma tavanın sökme işlemini yaparken dikkat etmeniz  gereken bir diğer unsur düzeneğin sökme işleminde sigortaları ve vanaları kapatırsanız oluşabilecek olumsuz unsurlara karşı önlem almış olursunuz. Böylelikle tavan sökme işleminde ikinci aşamayı da geçmiş olursunuz.

Diğer Unsurlar

Bazı yeni ve eski sistem evlerin ısıtma sistemleri tavanda oluyor. Alçıpan asma tavanı sökerken tavanda bulunan ısıtma sistemine dikkat edilmesi gerekiyor. Söküm esnasında tavanda bulunan tesisata zarar vermeden dikkatli bir şekilde hareket edilmesi gerekmektedir. Tavanda bulunan çoğu tesisat yanlış bir harekette devrelerde bozulmalar yapabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

WhatsApp Destek
💬 Yardım ister misiniz?
Merhaba, 👋
Yardımcı olmamızı ister misiniz?