Alçıpan Profil Hesaplama

Fonksiyonel amaçlarla kullanılan alçıpan profiller dünya çapında kullanım gösteren bir sisteme sahiptir. Binaların , yapıların dekorasyonunda kullanım sağlar. Aynı zaman da kullanımında , kurulumunda karmaşık bir yapısı olmayan alçıpanlar basit kullanım alanında yer almaktadır. Son yıllarda kullanım oranı artan alçıpanlar pratik ve işlevsel olarak ön plana çıkmaktadır. Bununla birlikte , hesaplamanın doğru bir biçimde yapılması önemle dikkat edilmesi gereken hususlardandır. 

Çerçeve alanlarının hesaplanması:

İki ana yöntemi olan alçıpanlar hali hazırda hazırlanmış çerçeve profillerin sabit bir biçimde çerçevesiz bileşimler kullanılarak hazırlananlardır. Aynı zamanda ilk kullanılan yöntem büyük yatırımlara gerek duyulmadan tesisatlara zarar vermeden kullanılmaması açısından daha fazla talep görmektedir. Ayrıca ısı ve ses yalıtımının kurulumunun daha basit sistemde olduğundan ve ek bir zahmet gerektirmeden ya da yüzeyde önceden hizalama gerektirmeden montajı gerçekleştirilmektedir. 

Onarım yapmaya başlamadan önce malzeme miktarını yeterli olacak şekilde hesapederek planlama yapın. Profesyonellerin kullanabileceği özel bir alçıpan hesaplama makinesi geliştirildi. Bu makineyi kullanarak kendi hesaplamanızı sizde yapabilir ya da profesyonel yardım alabilirsiniz. Ayrıca alçıpan levha size hata yapmadan bir işlev sunabilir. Yapacağınız tek şey kenar , üst ve alt harici ölçüm yapmanız gerekmektedir. Dikkat etmeniz gereken unsur hesap yapmadan önce alçıpanı yapacağınız yüzeyin alanını doğru ve dikkatli şekilde ölçüp hesaplamaktır.

Alçıpan Hesaplama

Afra profil sizin levhalarınızı , astar karışımlarınızı , boya veya alçıpanın montajı için gerek duyulan bütün malzemelerin ölçümünü ve hesaplamasını  sizler için gerçekleştirecektir. Hesap makineleri doğru hesaplamalar ile sizlere kaç vida , profil boyu gibi sonuçları sizlere doğru şekilde verir. Hesaplama yapılırken dikkat edilmesi gerek bazı ayrıntılar var. Gelin bu ayrıntıları hep birlikte inceleyelim. 

  • Yüzey bitirme işlemlerinde belirli küçüklükte boşluk bırakılması gerekir. Daha sonra iş bittikten sonra macun yardımı ile bırakılan boşluklara dolum işlemi  yapılabilmektedir.
  • Kapı ve pencere gibi araçların boşlukta ki ayrıntılarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Arta kalan parçalar eğimleri bitirmek için kullanılarak değerlendirilebilir.
  • İstisnai durumlarda açıklık için kullanılan parçalar yeterli gelmediği takdirde artı  malzeme alımında bulunmak gerekmektedir. Alacağınız malzemeyi , almadan önce dolduracağınız bölgeleri doğru şekilde hesaplamayarak fazla malzeme alımından kaçının.
  • Online hesap makinesi kullanarak , doğru hesaplama ile gerekli malzemeyi israf etmeden kullanım sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

WhatsApp Destek
💬 Yardım ister misiniz?
Merhaba, 👋
Yardımcı olmamızı ister misiniz?